12 March 2012

Culinary Arts?

pagi tadi,aq tibetibe tergerak hati neyh nak survey betul2 pasal course2 ehh?course ke? yang 
aku dah isi dalam upu 2 bulan lepas.mule2 aq cari pasal diploma teknologi makanan.
1st choice aq isi kat upu.konon2 nak berangan jadi nutritionist dengan Shamimie Hidayah.
tapi tadi,bile tengok syarat2 kelayakan..erm..erm..telan air liur banyak2 ah tadi.
bukan tak boleyh.sape2 yang nak masuk boleyh je masuk.apply je.
tapi aq tak yakin dengan result aq yang bakal diberanakkan oleh KPM 22 Mac neyh.
which is KHAMIS MINGGU DEPAN OKE-.-
lagi 10 hari.nak dekat da tuh.




then,aq tanye dekat pakcik google pasal seni kulinari pulak.pilihan ke-2 aq kat upu.
tibetibe,aq terjumpe blog ade sorang kakak neyh.
dye pernah ambik culinary art:).aq pon terjah la belog dye,belog kawan2 dye sume.
dye tunjuk semue task yang dorang pernah buat,ape yang kena belajar dalam course neyh.
antaranye kakak tu kate ialah:



economy,bahasa mandarin,bahasa perancis,mathematic,account,english(bel),agama(ctu),marketing,human resource,restaurant operation,food study.




oke.itu antara nya.aq rase ade lagi yang akak tu tak mention.takpe2.
dalam kulinari akak tu kate,akan belajar masak pastry,asian cuisine,western cuisine,malay cuisine.dll.
and akan ade praktikal kat hotel2.bla3.selame neyh,aq ingatkan kulinari neyh belajar masak2 je.
alah..macam mase kecik2 dulu.maen masak2 gune rumput tuh-.-
rupe-rupenye,banyak benda laen yang kite kena belajar jugak.contohnye,food craving.ye.
ukir2 makanan.ukir2 buah macam yang makcik2 selalu buat untuk makanan pengantin mase 
kenduri kawen tuh.kene jugak belajar pasal macam mane nak hias2 
makanan tuh.yes.food styling name dye,apekah?aq matimati ingat belajar masak je weyh.




tadi ade jugak tanye kat Group sbp 94 pasal kulinari neyh.err..tapi tak ramai sanagt yang komen.
kepade yang komen tuh,thanks sangat2:)aq da pening2 neyh nak pikir pasal bende neyh.
dari dulu taknak pikir.adess.nak dekat keluar result baru tergedik-gedik nak pikir.
*tampar pipi sendiri banyak kali*nanti kalau aq rajin,aq seach lah lagi kat pakcik google 
pasal course2 yang laen pulak.sadis nye lah hidup aq macam neyh-.-


aq ade jugak tanye kat kawan2 seratas aq:) cik Fatin Amira dengan cik Farah Aqilah tadi.thanks sangat weyh.i really appreciate it:)  korang. 








ya Allah,permudahkan lah urusan kami.tunjukkan lah jalan yang terbaik untuk kami pilih:')
hanya padamu kami berserah.

A160



Jika Allah menolong kamu mencapai kemenangan maka tidak ada sesiapa pun yang akan dapat mengalahkan kamu; dan jika Ia mengalahkan kamu, maka siapakah yang akan dapat menolong kamu sesudah Allah (menetapkan yang demikian)? Dan (ingatlah), kepada Allah jualah hendaknya orang-orang yang beriman itu berserah diri.




semuanya Dia dah tetapkan,kan?:)

culinary anyone?jom kongsi2 pape maklumat yang korang tau.
assalamualaikum:)


No comments: