04 March 2012

my dearest school:')

konon nak update pasal ney malam semalam.tapi wireless buat hal pulak.haish.
oke2.semalam AT LAST,jadi lah jugak plan kitorang nak pegi sekolah rendah kitorang kan:')



pagi2 tuh aq dah pegi rumah penjaga aq.
nak tunggu cik Shazz Wanie,cik Haniza,dengan cik Sakinah datang rumah penjage aq.
konon nak pegi samesame lah kan.haha.
boleh pulak sementara nak tunggu makcik ber2 tu datang,wanie boleyh pulak pegi charge phone kat rumah penjage aq-.-

da sampai sume,maka bermule lah perjalanan yang tak berape nak dekat kami ke skolah rendah terchenta.
by foot oke.dengan berbaju kurung*bajet ayu* 
then,start lah segale memory2 lame.
mule lah bukak balek kotak ingatan yang ade dalam otak tuh.
nak kongsi balek cite2 lame la konon-.-

mase nak dekat sampai dekat skolah tu,
jumpe lah lagi 3 orang makcik nak pegi sekali:)
cik Fatini,cik Ain, dengan cik Qilah .haha.
mase otw,boleyh pulak TERserempak dgn Mior.ingat kan nak join sekali,
sekali dye just menyampaikan ucapan je untuk cekgu2.ceh.haha


mase dah sampai skolah,
terus pikir,nak pegi mane dulu.
last2 kate nak g kantin.terjumpe mak yang aka ustazah kitorang dulu.
naseb baek dye kenal lagi kitorang.haha.
then salam2,peluk cium cegu salmizan,ustazah ratna aini,cegu zaimah,teacher mazwin.



then jumpe sir amran aka cegu maths aq:')
kitorang pakai sembang je kat tepi kelas tuh.
padahal budak2 tu tengah exam.haha
then,jumpe cegu azizi,cegu kh kitorang.dye slalu cite hantu.and kitorang slalu percaye--'
then kitorang pusing2 sekolah yang dulu kitorang rase besar gile tu.
sekarang rasee macam:
keciknye sekolah ney-.-
*aq yang dah besar rupenye*

then tibe2 sir amran cakap,pergi order pape kat kantin.
kitorang dengan berbesar hatinye pegi ah kantin an.haha.
sampai kantin,jumpe teacher kavitha,cegu klas mase darjah 2:')
she said:

now,they are taller than me.how time fly..haha:')

then,jumpe cegu hamdan aka cegu muzik.
sumpah mule2 ingat dye tak kenal kitorang.
tetibe dye cakap,

cepat korang cuti?

kitorang pelik.cuti ape cegu?kami bukan da smbung study.ceh perli.
dye kate lagi:

da besar dah,dulu duduk bawah ketiak je--'
tu maknenye cegu dah tue:')

then mase budak2 rehat,kitorang conquer tempat kat 
kantin yang ade kipas.
dorang sume ushar tak puas hati je kat kitorang.haha
*sorry adek2.kami senior*

then,kitorang tolong2 sikit cegu2 kemas dewan,untuk acara ape tah.
then tangkap2 gambar dengan sir,kitorang tgkap gbr kat keliling sekolah*itu hiperbola*
then mase nak balek,sempat lagi lah nak snap beberape gambar kan.haha



walaupun pegi kejap,rase best sangat.
sbb da lame tak pegi kan:')
dah 5 tahun tinggal kan sekolah rendah.
kat situ lah paling lame belajar.
kat situ lah dapat jadi pengawas.1st time.haha

hope sangat3,tak lost contact dengan kawan2 sekolah rendah.
sayang korang gile2 ah weyh:')





assalamualaikum:')





No comments: