29 March 2012

result.upu.sabar.ujian.redha :')


err..arini dah nak masuk 8 hari result SPM diberanakkan.
sepatutnya aq da post benda neyh 4 ari sebelum neyh,tapi ade je halangan nye.ade orang ajak skype lah,ape lah.haha.ah.alasan je aten.
lambat gile kan aq update pasal result?haha.biase lah tuh.busy dengan upu,upu dan upu.haha
oke.itu bajet sahaje.hal upu insyaAllah da selesai.at last.
dengan bantuan beberapa orang yang tidak putus2 memberikan kate2 semangat untuk aq pilih course.
(y) thanks sangatsangat:)*lap air mate terharu*




mase mule2 dapat result,memang nanges ah kan.aq bukan dapat straight's a.takpe.tak kesah la kalao tak dapat straight's a pon.sebab aq tau,aq memang takkan dapat pon.da ah maen2 je mase spm.
dapat je result,aq tengok sekilas,kire ade berape a,then aq simpan balik slip tuh dalam sampul yang besar tuh.then aq call ibu,nanges2 sume jumpe kawan2.baru ingat nak stay lame2 kat seratas terchenta,tapi tak jadi sebab sume orang busy :')semue orang macam tak pedulikan aq.takpe.fine.tak kesah.then aq ajak abah balek.err...makan dulu.mase on the way nak pergi makan tuh,saje aq gatal tangan cek lagi sekali slip tuh.lah..aq silap kire rupenye.ade satu a tertinggal.haha-.-
alhamdulillah.rezeki.
oke.yang lepas,biar je lepas sekarang.


it's time to move on aten.


then,balek2 je rumah, Wan Aidil Anwar bagi aq link neyh untuk semak course ape yang layak and course ape yang tak layak untuk aq pilih kat upu depends on result yang dah dapat tuh.
ouh.selepas aq semak syarat kelayakan kat situ,i have to say byebye to my dearest food tech:')
chemist kan tak nak sambut cinta aq kat dye.oke.salah sendiri tak nak belajar betul2.


next,mase isi upu.alahai..memang tak tau ah nak isi ape kan kat upu tuh.
da ah ade 8 pilihan,alahai..aq tak tau nak isi ape disebabkan result yang "top" tuh.hehe.
syukur2 aten.tu rezeki tuh.
mule2 memang aq tak boleyh terime result aq.serius.
sampai aq tak tau nak isi ape dah kat upu tuh.then,aq diconsult oleh senior aq kat sekolah lame dulu,
dye cite lah better amik matrik ke,asasi ke,diploma ke semua.
then alhamdulillah.upu aq dah selesai diisi.hope takde tukar2 dah lepas neyh.




seriusly memang lah sedih.kecewa semua ade sebab tak dapat result yang better kan,
tapi maybe ni ujian Allah nak bagi kat aq.
nak tengok aq kuat ke tak.nak tengok aq down terus ke lepas dapat result tu kan.
alhamdulillah.aq boleh terima result aq sehari lepas tuh.

Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.

surah al-Baqarah,ayat 216

kepade kawan2 aq yang tak dapat capai target macam aq,takpelah.
result yang kite dapat tu rezeki kite untuk spm kan.
banyak lagi rezeki Allah kat dunia neyh.
jom fikir pasal future kite pulak.benda dah lepas,biar je lepas.
jadikan benda yang dah lepas tuh as pengajaran untuk kite usaha lagi untuk future kite:')
aq bagi nasihat ke neyh?macam tak percaye.haha.


Dan (ingatlah) ketika Tuhan kamu memberitahu: "Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras".
surah Ibrahim,ayat 7


assalamualaikum.


2 comments:

fariedadnan said...

surat chenta..haha..xpe, Allah dh aturkan yg terbaekk buat kau tue, Allah kasi kegagalan dulu sbelum adanya ke-ENJOY-an :)

aten said...

faried,yup!haha.rezeki Allah ade kat mane2 kan:') doakan kejayaan satu batch94!<3