11 June 2012

jangan putus asa,pleaseee ?



Before getting frustrated at a situation remember that you never know what Allah has placed goodness in.

tadi terjumpa quotes tu kat dashboard tumblr , rase macam memang quotes tu untuk saya je u_u.kenape ? 
sebab saya tak habes-2 bagitau kat semua(?) orang yang saya takut tak dapat berita gembira untuk result rayuan upu saya khamis ni.loser kan?ye.saye tahu :< buang mase je kan pegi bagitau orang yang saya takut ?padahal sepatutnya saya husnuzon kat Dia.bersangka baik.ni tak habes-2 pergi mengadu kat semua orang.haishh.dari saya tak habes-2 mengadu tu baik saya buat benda laen yang lagi berfaedah,macam kemas rumah ke,ape ke kan? -,- alah..cakap je,tapi tak buat pun.sakai ah aten u_u 



tapi seriously cakap,saya takut untuk hari khamis ni.serious.sebab saya betul-2 takut nak hope untuk pape dah lepas upu dengan matriks before ni saya tak lepas.<<cepat putus asa.teruk betul perangai u_u
yes.tulah perangai yang teruk saya ada.cepat putus asa.dari dulu lagi.bila saya tak dapat buat something yang orang laen boleh buat je,saya akan give up terus.

contoh situasi:
*dalam kelas add maths*
madam lee:siapkan exercise page 1-3 dalam mase 40 minit
mimie:aten,jom buat ?
aten:jom(:
*selepas 10 minit*
mimie:aten,kao dah dapat jawapan soalan 6 ?aku dah (:
aten:belum u_u asal kao cepat sangat dapat jawapan weh ? taknak ah buat dah.



faham tak?ah.kalao tak faham pun,buat-2 faham je lah.saya memang tak reti nak terangkan ape-2 kat orang laen u_u  tak layak jadi cikgu see?benda simple macam tu pun saya boleh give up sebelum try buat.inikan benda besar(?) macam result rayuan upu ni.saya dah give up sebelum saya tahu keputusan khamis ni.loser kan?yaa u_u kalau boleh,saya nak buat ibu dengan abah happy ada anak macam saya.cukup lah dengan tak dapat keputusan yang okay mase spm,upsr erghh ! kadang-2 stress jugak,sebab tak dapat jadi contoh yang baek untuk adik saya.dah lah adik saya sorang je u_u saya nak cuba jadi contoh yang terbaik untuk at least adik saya pun cukuplah :') biar lah orang lain cakap saya teruk ke ape ke,tapi at least family saya sendiri cakap saya okay,tu dah lebih dari cukup.serius.


and yes,baru minggu kedua kawan-2 saya pergi u,saya dah rindu dorang.walaupun hari-2 ade je kat TL tu,tapi saya rindu nak skype hari-2 dengan mimie.nak cerita semua benda dengan mimie . okay aten.cukup.jangan sampai bantal basah  lagi arini.semoga kao pandai jaga diri kat sana,sengal :')


so tu je kot.keep husnuzon to Him,semoga dapat berita gembira khamis ni,insyaAllah :')tawakal.
kalau dapat berita kurang gembira pun,it's okay,semua Allah dah tetapkan,right?redha.


3 days to go :'D
assalamualaikum.


02 June 2012

korang pun all the best :'D

assalamualaikum:'D

second post untuk malam ni u_u


hai hai:'D aku buat post ni sebab hang ingatkan aku tadi.soryyyyy sangat-2 weh :(
hmm..hmm..elok-2 weh kat*batuk* melbourne *batuk* "konon" tu.haha.study elok-2.take care weh ! hmm..hmm..tak boleh lah aku nak mengadu dah kat hang kan? :(
kaunselor aku pun dah nak masuk u dah :/ belajar elok-2,lepas tu jadi lawyer okayy?nanti kalao ade pape,aku boleh mintak tolong hang je .haha ^^
thanks sebab jadi kaunselor aku.thanks sebab jadi tempat aku menanges kadang-2 tu.haha
thanks sebab doakan friendship aku dengan mimie :')
hope dapat kawan dengan hang sampai bila-2 jugak:'D



hai pieqah ! hihi.all the best kat PALAM weh :'D take care sangat-2 tau?
study elok-2.once a friend forever a friend.ingat tak ayat kita? :')
sorry sebab macam dah tak rapat sangat dengan kao :( tapi,aku nak kao tau yang aku sayang kao although tak rapat macam dulu :')doakan aku.kita takkan pernah putus kawan,sebab tak ade word "ex-kawan" kan? hihi
sayang kao kecik ! <3


tini tini tini ! hehe:'D kao pun same weh ! all the best kat PALAM sane tau ? jagekan pieqah untuk aku :')
die tu dah lah kecik je,nnt kena buli pulak.haha
thanks sebab selalu jugak tanye aku okayy ke tak,dapat mane semua.thanks doakan aku :')
kita dah kenal dari sekolah rendah tahu?dari darjah satu.haha.kejap je mase berjalan.
dulu kao lagi rendah dari aku,sekarang aku rase kao dengan aku same tinggi je u_u
ahh tak kesah ! haha.all the best ! :'D sayang kao !


nita nita nita ! all the best awak kat PALAM nanti.alah..banyak je geng kat situ kan? :<
study elok-2.gonna miss typo queen .hihi
suare comel awak ! lame dah tak sekaip sesame kan? :/
saye mesti rindu awak nanti ! :')



ohh hai amin ! all the best jugak kat UIA nanti okayy? alah..tak jauh pun UIA-UPM.bak kate kao 30 km je kan?haha. #jkjk so yes.ehem.semoga menjadi engineer yang berjaye bak kate jimot*ehem*
study elok-2.ouh.lepas ni tak selalu lah aku dapat tengok drama #JAMN kat TL :')
ayat aku sadis sangat ke?padahal korang boleh je online guna phone -,-
okayy lah amin,all the best ! thanks doakan aku :'D


hai hai faghisa :'D haha.eh.ade name baru kan?perisa u_u haha.sedap-2 name farisa alia,jadi perisa.kesian betul.haha.so,all the best lah kat PALAM okayy?korang buat lah geng twitter kat sane nanti u_u.iJeles tahu?
haha.thanks sebba selalu jugak layan aku yang perangai macam budak-2 ni.haha.
#TeamAdamLavine dengan #Zizangg selamenye wehh ! haha.
aku jeles sebab mimie dah jumpe kao tahu?
aku nak jumpe jugak,mane aci ! :<
takpe.nanti kita jumpa okayy?insyaAllah :'D
sayang kao <3 !

netttt ! all the best jugak weh ! take care ! kao je chammak challo yang jauh sangat ke utara tu tahu?haha
take care sangat-2 budak kecik :p
study elok-2 tau?kalao ade jodoh,kita jumpa lah kat sane nanti :')
semoga ade jodoh kan?semoga:'D
K.dah pesan macam-2 kat net,biar lah net je tahu.haha.
drama net hari tu dengan D *bukan name sebenar* aten dok perhati je tahu?haha
sayang net sangat-2 ! :*


hai sayang ku meera ! :'D
mungkin kao tak sempat bace awal-2 post ni kan?takpelah.aku nak buat jugak.hihi
selamat menjadi lawyer okayy?kalao ade jodoh,kita jumpa kat UiTM Shah Alam tu.doakan lah ! hehe
aku tau,kao sellau doakan aku,kan?:')
aku tak payah pesan banayk-2 kat kao rasenye,kao lagi matang dari aku kan? u_u
thanks sebab selalu dengar cerite-2 cinta ngeng*muntah sekarang* cerite-2 mengarut aku.
haha.all the best dear ! :'D
love you :*






K.cukup.sorry kat sape-2 yang aku tak sempat wish kat atas ni okayy?sorry sangat-2.dah mengantuk ni u_u
all the best korang ! semoga berjaye al though kat mane pun korang study nanti.
niat kerana Allah Taa'la je okayy?
semoga diberkatiNya selalu,
moga Allah redha :')


*mohon abaikan typo,kalao ade u_u
mengantuk ni weh


assalamualaikum:')