29 July 2012

hai ^^

Assalamualaikum (:

genap seminggu dah kat kipsas ni.*although hari jumaat-ahad balek rumah pakcik jap kan :p* so far..hmm..okayy lah kat sini.class
  pun tak start lagi.just ada class intensif bahasa arab @ KIBAR je
untuk student yang ambik
  course yang banyak guna bahasa arab,Diploma Pengajian Islam
Pengkhususan Bahasa Arab dan Tamadun Islam dengan Diploma Bahasa Arab Komunikasi.student Kipsas yang laen wajib ambik arab jugak,tapi takde class intensif macam kitorang (:
masa hari first tu,sebelum ibu balik TERmenanges kejap :p haha.TER lah sangat kan.sedih lahh,
sebab selama ni stay kat asrama pun at least dekat dengan rumah,dalam negeri Perak lagi.sekarang dah jauh sangat dengan rumah.negeri pun bukan Perak dah (': mase tengah berbuka puasa tu,air mate
suke gedik-2 nak mengalir tau :p HAHA akak bilik pun tengok je,haha.btw,satu bilik 4 orang.and I'm the only junior dalam tu u____u mula-2 masuk cuak je kot-2 kena buli ke,ape ke.haha.*ingat sekolah ke aten? -,-* tak husnuzon langsung saya.HAHA.akak-2 bilik okay je,dorang selalu masak nasik,so saya boleh save duit,beli lauk je untuk berbuka puasa :P haha.sahur?saya ade tukang kejut tak bergaji hari-2 :p at least 5 kali agaknya kena kejut :> hehe.maaffff.bukan senang okay nak kejut.okayy dah.diam.haha.




kawan ? ade lah beberapa orang,mula-2 kan.haha.kawan satu course yang baru masuk pun berapa orang je.so,kitorang kena
  gabung dengan student yang masuk intake may.student intake may kan,macam budak-2 form 2,form 3 je.haha.comel-2 je,rendah.hehe * bajet tinggi sat* tapi,jumpe kawan mane-2 pun kat sane saya still rindu yang dah kenal lame (': mimie,intan,meera,net,hani,najaa,wani,piqah,cema,nanad,sume-2 lah.penat ah nak list sume :p haha.insyaAllah tak lupa korang (':  masa hari first,saya pakai je tudung bawal biasa tu,kan saya dengan Farisa #TeamTudungBawal :>  hehe masa beli makanan kat cafĂ© akak senior pandang  semacam je ._. malam tu ada taklimat untuk muslimat,pasal tudung macam mana boleh pakai,baju sume.so,kat sana memang boleh kate setiap  masa akan pakai tudung labuh berjahit tengah (: first time pakai tudung labuh  masa hari kedua tu,rasa best sangat.feel safe in that.semua sama je kat sana.just ada lah segelintir SAHAJA yang pakai tudung tu,tapi baju still shaping jugak.hmm..yang elok tu,ikut lah,yang tak berapa nak elok tu elakkan ,insyaAllah (:  doakan saya istiqamah (':  





haaa back to basic.Kau buat sebab sape.Kalau lillahitaala aku yakin dtg la dugaan cane pun takkan ubah pndrian kau tu.kan kan kan 



thanks untuk ayat ni ! :'D 



kat sana facilities sume okay.masjid tak jauh sangat pun dari blok asrama.kalau jauh pun okay ape,setiap langkah nak pegi tempat kita solat kot.dapat pahala ^^ *betulkan kalau salah* setiap kali tarawih,sebak.rasa nak nanges *lagi* hehe.sebab teringat tarawih kat seratas (‘: kat masjid kipsas tu,orang luar pun boleh datang.so,bila nampak mak sape-2 tu,rase sebak.teringat ibu :’( Nampak ayah sape-2 kat bahagian solat muslimin,teringat abah :’( hmm..takpelah.nak belajar kan (‘:  kuatkan hati ! la tahzan ! :’D kat sana wifi hmm..hmm..kadang-2 okay,kadang-2 tak -,- wifi sangat sopan dengan saya kat sana.sabar je lahh.
youtube pun gedik-2 tak boleh bukak.dia nak suruh saya belajar la tu.K u_u minggu depan mesti dapat
jadual kan? Hmm..hmm..takut wehh nak belajar balek selepas berbulan-bulan duduk bermalas-malasan kat rumah :p haha semoga dipermudahkan (': 





K.dah.tak tau nak bebel ape dah kat sini.doakan saya dapat belajar elok-2 kat sane okay ? taknak bagi ibu dengan abah sedih dengan saya dah (': insyaAllah.saya nak dapat at least sekali dean list kat sane *ehem* mohon ingat lagi cabaran tu Duta Pantene :>
  cuak bahasa arab sebenarnya u__________u K.dah.pelan-2 lah kan?hehe.kbaii.assalamualaikum (: 

Dari Anas bin Malik r.a : Rasulullah saw bersabda, "Mencari ilmu adalah fardhu bagi setiap orang Islam." - Sahih - Ibnu Majah [0184]




13 July 2012

at last :>

assalamualaikum and hai :D
wuuuuuu lame tak menaip kat sini.pelik gila rasa.HAHA.*tiup-2 habuk kat blog,lap-2 cermin lappy * hachuuum ! *hidung merah,jadi badut u_u* K.abaikan tu semua. hari ni dah 13 julai,dah sebulan 2 hari tak update blog :3 lama kan kan kan ? haha.bajet ade yang baca blog ni je -,- K.

result rayuan upu: TAK DAPAT

takpe-2,tak kesah pun*tipu* mula-2 dapat tahu tu nanges kot u_u hani,meera,sume call tanye okay ke tak.mestilahh tak okayy :'( tapi biaselah kann,sedih kejap je.lepas tu dah lupa pasal upu semua tu.hidup kena move on.jangan meratap lebih-2.nanti dah macam tak redha dengan apa yang Dia dah tentukan untuk kita kat Luh Mahfuz dari dulu pulak kan? hihi sebelum result rayuan upu keluar tu,ade apply UniKL,check result UniKL 15th june tu,dapat ! :'D tapi ibu tak bagi pegi,sebab dapat diploma in nursing.
ibu kata:

kalau ambik under tu dah jamin dapat kerja ke?kalau nak mintak jugak course tu,kamu mintak yang under kerajaan.

K.kena reject dah UniKL tu.*lelambai tangan kat UniKL* move on.sekali tu,ade pulak perjumpaan(?) dengan sepupu abah kat rumah dia,nak bincang pasal saya -,- kena tanya macam ni: aten minat course ape?bidang ape?haiyoo..seriously cakap lah kan,eh type lepas result rayuan upu tu tak berjaya,langsung tak tau nak jadi ape.takde cita-2.*macam biasa* lepas tu 2 family ni dok bebel-2 pasal benda tu.masa on the way balek,ibu cakap camni:

kamu nak belajar kat mane?minat ape?bagitau je lah.asalkan nanti senang kamu dapat kerja,cerah masa depan.takkan nak kerja macam ibu dengan abah ni je?bagitau je kat ibu.kamu jangan risau pasal duit semua.tu ibu abah boleh urus semua.

*lebih kurang macam tu lah kann ibu cakap*sampai-2 je rumah,lepas solat tu,terus tidur*konon*nanges-2 dalam bilik.nanges pelan-2 je,sebab taknak ibu dengan abah dengar.sebak bila dengar ibu cakap macam tu sebenarnye.mase tengah nanges-2 tu,TERflashback lah semua-2 yang ibu dengan abah dah buat untuk saya dari baby,tadika,sekolah rendah,sekolah menengah semua.untuk aam lagi kan?hmm.. :/ nanges-2 sampai tertidur.

esok tu,terus tah dapat semangat dari mane tah,isi KPTM,KIPSAS,MASTERSKILL dengan KUIM.hihi.pilih-2 course semua,lepas tu dah siap.tunggu result,tapi tak tau bila result-2 dia keluar -,- haha.mase tengah online fb,twiter bagai,tetiba tergerak hati nak check KPTM.lepas tu dia keluar ni :>


*K.tunjuk ni bukan nak bangga ke ape -,- nak tunjuk bukti je.*dapat accounting.err..number?memang tak lah kan saya nak pegi?saya bukan macam si sengal tu yang minat number-2 ni.hihi so,KPTM pun dah kena reject jugak :< *lelambai tangan kat KPTM pulak* haishh..macam takde masa depan kan? :'( tak sedih pun mase tu.saje gedik.haha.malam 27th june tu KOT,nak offline dah,tetiba tergerak nak check result KIPSAS,bukak-2,dia keluar ni :')



*lagi sekali,nak tunjuk bukti je wehh u_u * jangan cakap saya nak bangga pulak sebab tunjuk benda ni
alhamdulillah :'D first choice dapat.K.wani pun dapat jugak KIPSAS ni,tapi maybe dia tak pegi kot.wuuuuu u_u takde kawan nak pegi sesame.so,cerita nya insyaAllah 23hb ni pergi daftar KIPSAS,maybe ada hikmahnya Dia letak saya kat sini insyaAllah.ada hikmahnya dia takdirkan macam ni untuk hidup saya.Dia kan Maha Mengetahui?al-'Alim (:
"and it may be that you dislike a thing which is good for you and that you like a thing which is bad for you.Allah knows but you do not know." [al-Baqarah,2:216]    





cuak tak cuak lah nak belajar arab balek kan?selepas 7 tahun kottt u_u takpe.pelan-2 lah belajar bahasa syurga :'D man jadda wa jada insyaAllah.ade sape-2 nak volunteer ajar arab kat saya?hihi.meh meh.dialu-alukan :p doakan saya kat sana nanti (': doakan saya jadi muslimah yang lebih baek insyaAllah (':



semoga dipermudahkan,assalamualaikum (':