13 July 2012

at last :>

assalamualaikum and hai :D
wuuuuuu lame tak menaip kat sini.pelik gila rasa.HAHA.*tiup-2 habuk kat blog,lap-2 cermin lappy * hachuuum ! *hidung merah,jadi badut u_u* K.abaikan tu semua. hari ni dah 13 julai,dah sebulan 2 hari tak update blog :3 lama kan kan kan ? haha.bajet ade yang baca blog ni je -,- K.

result rayuan upu: TAK DAPAT

takpe-2,tak kesah pun*tipu* mula-2 dapat tahu tu nanges kot u_u hani,meera,sume call tanye okay ke tak.mestilahh tak okayy :'( tapi biaselah kann,sedih kejap je.lepas tu dah lupa pasal upu semua tu.hidup kena move on.jangan meratap lebih-2.nanti dah macam tak redha dengan apa yang Dia dah tentukan untuk kita kat Luh Mahfuz dari dulu pulak kan? hihi sebelum result rayuan upu keluar tu,ade apply UniKL,check result UniKL 15th june tu,dapat ! :'D tapi ibu tak bagi pegi,sebab dapat diploma in nursing.
ibu kata:

kalau ambik under tu dah jamin dapat kerja ke?kalau nak mintak jugak course tu,kamu mintak yang under kerajaan.

K.kena reject dah UniKL tu.*lelambai tangan kat UniKL* move on.sekali tu,ade pulak perjumpaan(?) dengan sepupu abah kat rumah dia,nak bincang pasal saya -,- kena tanya macam ni: aten minat course ape?bidang ape?haiyoo..seriously cakap lah kan,eh type lepas result rayuan upu tu tak berjaya,langsung tak tau nak jadi ape.takde cita-2.*macam biasa* lepas tu 2 family ni dok bebel-2 pasal benda tu.masa on the way balek,ibu cakap camni:

kamu nak belajar kat mane?minat ape?bagitau je lah.asalkan nanti senang kamu dapat kerja,cerah masa depan.takkan nak kerja macam ibu dengan abah ni je?bagitau je kat ibu.kamu jangan risau pasal duit semua.tu ibu abah boleh urus semua.

*lebih kurang macam tu lah kann ibu cakap*sampai-2 je rumah,lepas solat tu,terus tidur*konon*nanges-2 dalam bilik.nanges pelan-2 je,sebab taknak ibu dengan abah dengar.sebak bila dengar ibu cakap macam tu sebenarnye.mase tengah nanges-2 tu,TERflashback lah semua-2 yang ibu dengan abah dah buat untuk saya dari baby,tadika,sekolah rendah,sekolah menengah semua.untuk aam lagi kan?hmm.. :/ nanges-2 sampai tertidur.

esok tu,terus tah dapat semangat dari mane tah,isi KPTM,KIPSAS,MASTERSKILL dengan KUIM.hihi.pilih-2 course semua,lepas tu dah siap.tunggu result,tapi tak tau bila result-2 dia keluar -,- haha.mase tengah online fb,twiter bagai,tetiba tergerak hati nak check KPTM.lepas tu dia keluar ni :>


*K.tunjuk ni bukan nak bangga ke ape -,- nak tunjuk bukti je.*dapat accounting.err..number?memang tak lah kan saya nak pegi?saya bukan macam si sengal tu yang minat number-2 ni.hihi so,KPTM pun dah kena reject jugak :< *lelambai tangan kat KPTM pulak* haishh..macam takde masa depan kan? :'( tak sedih pun mase tu.saje gedik.haha.malam 27th june tu KOT,nak offline dah,tetiba tergerak nak check result KIPSAS,bukak-2,dia keluar ni :')



*lagi sekali,nak tunjuk bukti je wehh u_u * jangan cakap saya nak bangga pulak sebab tunjuk benda ni
alhamdulillah :'D first choice dapat.K.wani pun dapat jugak KIPSAS ni,tapi maybe dia tak pegi kot.wuuuuu u_u takde kawan nak pegi sesame.so,cerita nya insyaAllah 23hb ni pergi daftar KIPSAS,maybe ada hikmahnya Dia letak saya kat sini insyaAllah.ada hikmahnya dia takdirkan macam ni untuk hidup saya.Dia kan Maha Mengetahui?al-'Alim (:
"and it may be that you dislike a thing which is good for you and that you like a thing which is bad for you.Allah knows but you do not know." [al-Baqarah,2:216]    





cuak tak cuak lah nak belajar arab balek kan?selepas 7 tahun kottt u_u takpe.pelan-2 lah belajar bahasa syurga :'D man jadda wa jada insyaAllah.ade sape-2 nak volunteer ajar arab kat saya?hihi.meh meh.dialu-alukan :p doakan saya kat sana nanti (': doakan saya jadi muslimah yang lebih baek insyaAllah (':



semoga dipermudahkan,assalamualaikum (':

10 comments:

Anonymous said...

boo.anak abah menunjuk

aten said...

gedik lahh acappp ! :P

Shamimie said...

kuajaaaaaa . apebnde kau kutuk aku kat blog ? heh

Halimatun Sa'adiah said...

wat sy tingat cite 6 taun lpas..
tp even x msuk U, amek STPM jea..dpt jgak koje gomen..
TQ allah!

aten said...

mimie:eh eh ? ade kutuk ke?mane ade kutuk :p

aten said...

Halimatun Sa'adiah:hehe.semua depends kat diri sendiri jugak.nak belajar ke tak (:

Shamimie said...

ade. kau cakap . aku bukan si sengal yg minat nombor tuh. heh

wan aidil anwar said...

yeayy. ustajah Aten. hee

aten said...

mimie : sengal lah kau -,- maksud aku tu,aku cakap kau minat number-2 ni.kau kan mmg aku pggil sengal :p

aten said...

aidil: ustazah lah sgt :p