20 June 2013

guna sampai mati.


ini quick post.eheh.
Dah nak habis cuti sem.
Sekejapnya…okay.maybe sebab saya tak buat apa-apa pun sepanjang cuti ni.eheh.
Ehh bukan maksudnya tak buat pape langsung,at least I’m  learning how to cook some dishes with ibu :> ehem . (siap buat kek lagi!) HAHA


I mean,saya tak lah kerja macam kebanyakan (banyak ke?) kawan-kawan saya yang lain. result final exam dah keluar. Result yang saya dapat memang bebetul layak dengan apa yang saya buat sepanjang sem 2.teruk.main-main masa belajar,result pun dapat yang tahap “main-main” je lah :’) tak guna pun nak nangis sekarang.it’s too late,kan ? bukan kalau nangis,result tu boleh berubah pun,kan ? hihi

So,pengajaran dia,jangan main-main masa study.tak payah nak bercinta sangatlah masa belajar (!) ehem. *tampar diri sendiri* OKAY.

Lepas ni kena fokus lebihlah nampaknya. ada subjek kena repeat  :’(
How time flies……dah nak masuk semester 3.Tahun kedua.wohoo senior ! dah ade junior ah :3 yg sekarang kat sem 2 tu sama umur,so tak terasa sangat seniority tu.haha.K.over.obses sangat dengan seniority ni,pengaruh SBP -,-“ HAHA

Ada kawan ajak join usrah.serius masa tu rasa nak nangis.sebab memang teringin sangat-sangat,gila-gila (mati aku kena marah dengan cikgu BM sebab banyak sangat kata ganda dalam satu ayat) nak join usrah.tapi…tu lah.takut,malu,segan,rendah diri semua ada.rasa macam tak layak…..seriously. Tapi,sampai bila nak rasa macam tu kan ? semua orang nak jadi better,semua orang KENA jadi better  kita kan kena tambah ilmu.Allah pun ada cakap dalam Quran,sesiapa yang berilmu Dia tinggikan beberapa darjat dari orang lain.taknak ke….? Amboi,jangan sombong-sombong sangat awak awak tu.ehem


“….supaya Allah meninggikan darjat orang-orang yang beriman di antara kamu, dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan agama (dari kalangan kamu) - beberapa darjat. Dan (ingatlah), Allah Maha Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang kamu lakukan. “
(al-Mujadalah :11)


ingat.belajar.cari ilmu.ilmu tu boleh guna.sampai bila ? sampai mati :)



So,pray the best for me maybe ? hihi syukran jiddan for your dua’s
Fi hifzillah,Fi amanillah.
Assalamualaikum 

No comments: