13 October 2013

Perlu Takut ?


"Kau ni memang tak boleh survive kat real life eh ? like tak sama dengan perasaan" - A 


i was like...



Bersendirian itu sebenarnya perlu. Kadang-kadang.
Sebab manusia tu pasti akan punya masa sendiri.
Masa dia dengan Tuhan.
Masa dia dengan alam ciptaanNya.
Bezanya cuma, lama atau sebentar.

waktu itu,waktu untuk kita muhasabah,
waktu untuk fikir segala dosa,
waktu untuk fikir segala amalan jika ada,
masa untuk berfikir.

masa aku sorang tu lah, aku fikir segala masalah yang ada,
segala apa yang tak selesai,
segala salah kat manusia-manusia,
kat Pencipta.

masa tu lah aku
rasa nak spit semua cerita dalam hidup aku,
bukan dekat manusia selalunya,
selalunya buku jadi mangsa,
macam diary lah.konon.heh.


and at the end, only Him will hear you.
only Him will accept you just the way you are.
and only Him will hear your words.
trust me,luah kat Dia semua benda.
you'll feel relief.




tak tahu kenapa type macam ni. mintak maaf.

No comments: