22 March 2014

Buta ?

Assalamualaikum.


recently, many things happened. So, sebab tu lah tak dapat nak update blog. *alasan*
K K K. Terus. Straight to the point.


Kadang-kadang, rasa macam bodoh sangat. Kenapa ?
Because He gave me so much opportunity to become a better person, and then I ruined all of them.
No. I'm not ruined them, my nafs do that. Sigh.


Kita selalu cakap dunia tak adil bila benda tak elok jadi kat kita, kenapa benda tak elok asyik jadi kat kita. Allah. Banyaknya kita merungut dengan dunia. Kita tak pernah nak tengok hikmah semua benda tak elok tu jadi kat kita. Kita tak pernah nak tengok apa sebenarnya yang Allah nak tunjuk kat kita dari segala benda yang jadi ni. Allah Allah Allah.


There will always be a good thing in a bad thing. Open your eyes and heart, see. 


Kita tak bolehlah tengok macam tu je segala hikmah tu. No. kita ada akal, yang Allah bagi free kat kita. Guna. Buka mata hati, lihat segala yang Allah tebarkan di sebalik segala ujian. Semua tu untuk apa ?

Untuk buat kita jadi lebih baik. 
Anak yang lebih baik,
Sahabat yang lebih baik,
Hamba yang lebih baik. 

Biiznillah. 



Semoga kita sama-sama celik. Bukan hanya celik di mata, tapi celik di hati. 
Insya-Allah.



*Mari terus berdoa untuk MH 370. Sebak bila teringat. No. i don't have anyone that I know on the plane, but please. Doakan. siapa tahu, mungkin ada di kalangan kita yang Allah terima doanya. Insya-Allah :')